[ Annons ]

Karin Quinn, utbildningschef, Swedish Green Building Council.
Publicerat 16 november, 2023

”Vi kan vara stödet man kan vända sig till”

Karin Quinn, utbildningschef, Swedish Green Building Council, är aktuell med att ansvara för drift och utveckling av bolagets kurser och utbildningar.

Vad var det som lockade dig att ta det nya jobbet?

– Att få jobba i en organisation som så konkret arbetar för ett hållbarare samhälle lockade definitivt. En av våra kursledare sa det så bra: ”Man kan intressera sig för räntepolitik, influensers eller nya hudvårdsprodukter, men om vi inte hittar ett hållbart spår att leva på den här jorden så saknar alla andra frågor relevans”.

[ Annons ]

Vad ser du fram emot i din nya roll?

– Att lära känna mina kollegor och våra medlemmar bättre. Jag behöver förstå vilka utmaningar våra olika intressenter står inför, för att stötta med rätt utbildningar. Så att vi kan vara det trygga stödet man kan vända sig till.

Vad har du tagit med dig för erfarenheter från Peab?

– Där fick jag insikter i de utmaningar som entreprenörer står inför när det gäller hållbarhet och kompetensutveckling. Som byggentreprenör befinner du dig sist i kedjan, där alla miljöaspekter måste integreras. Det kräver kompetens, noggrann planering och arbetsstöd.

Du har en bakgrund inom UX-design och filmproduktion. Går det att använda i kurserna?

– Absolut. Vi vill utveckla fler e-learning moduler som komplement till våra kurser och det är produktioner jag har bred erfarenhet av att ta fram.

TRE YRKEN SOM JAG SKULLE VILJA TESTA

Regissör

Jag har ju jobbat en del med barnfilm och är så imponerad av bra regissörer som får unga skådespelare att känna sig trygga med att stå på scenen.

Minnesmästare

Jag jobbade med en minnesatlet när vi tog fram en app som lärde ut minnestekniker. Sen dess har jag tänkt att jag borde ha det här som sidokarriär!

Gitarrist

Jag slutade spela gitarr som tonåring. Nu har jag börjat spela i ett band. Så drömmen kanske redan är uppfylld.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]