Olivia Öhrström, HR-ansvarig på Signalisten. Foto: Jörgen Martinsson
Publicerat 21 juni, 2021

”Vi hjälper till med första raden i cv:t”

Många bostadsbolag ordnar sommarjobb i sina områden, Signalisten i Solna kommer i år se till 25 ungdomar får ett jobb, kanske det första.

Signalisten, det kommunala bostadsbolaget i Solna brukar ofta anställa ungdomar under sommaren för att sköta utomhusmiljön och en del fix som behöver göras i förvaltningen.

– Men vi ville hitta på något mer för att skapa jobbtillfällen och andra året i rad ordnar vi med olika aktiviteter i våra bostadsområden. Det är 15 aktivitetsfixare som står för arrangemangen, säger Olivia Öhrström, HR-ansvarig på Signalisten.

[ Annons ]

Aktivitetsfixarna har lämnat in förslag på saker de vill göra och sedan har de med bäst idéer bjudits in till en audition hos Signalisten för att presentera sina förslag.  Kravspecifikationerna var social hållbart, det ska innehålla rörelse och vara riktat mot barn och äldre.

– I år blir det bland annat streetdance, seniordans och odlingsverksamhet. Vi är måna om att en hel del av aktiviteterna ska vara riktade till äldre som kanske inte träffat så många under året och är hemma under sommaren, säger Olivia Öhrström.

För Signalisten är det viktigt att skapa liv och rörelse i sina bostadsområden även under sommaren. Samt att bidra till att fler unga i Solna får sysselsättning.

–  Det är lättare att få ett jobb om man haft ett jobb. Vi vill hjälpa ungdomar att få en första rad i cv:t, säger Olivia Öhrström.

Många kommer tillbringa sommaren hemma i Sverige. Vilket är ditt bästa sommartips?

– Själv kommer jag att vara i Dalarna, men jag vill gärna slå ett slag för att turista mer i sin egen stad och egna områden. Vill man ha en naturskön promenad rekommenderar jag en tur runt Råstasjön och Lötsjön.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]