Publicerat 16 december, 2016

”Vi blir lite som ett fotbollslag”

Football Addicts har låtit ljudnivåerna dela upp kontorets tre våningar och skapat en plats för både återhämtning, koncentration och kompishäng.

30 anställda på 620 kvadratmeter och tre våningar. En relaxavdelning, fotbollsplan och bibliotek med öppen spis. Kontoret på Korsgatan tycks ha allt och lite till som en fotbollsfrälst kan önska sig. Men det är också ett kontor där koncentrationsmöjligheterna och tystnaden har värdesatts.

[ Annons ]

– Jag ville att medarbetarna skulle få bestämma hur kontoret skulle se ut, säger vd:n Patrik Arnesson. Det visade sig att ljudnivån var det allra viktigaste.

Tillsammans med arkitektkontoret Kjellgren Kaminsky tog man fram en lösning där de olika våningsplanen delades upp efter ljudnivå. På nedre plan samlades allt som skapar höga ljud. Här finns kök, pingisbord, shuffleboard och ett fotbollsmål. Och just ja, golvet är klätt i grönt konstgräs för att riktigt få till känslan av vad det man arbetar för – fotbollen. Högre upp i byggnaden finns arbetsytor och på våning tre är det knäpptyst med bland annat ett zen-rum för återhämtning.

2012 släppte företaget appen Forza Football med visionen om att demokratisera fotbollen. Efter en månad hade man 300 000 användare – idag är de tre miljoner varje månad. Att satsa hela vinsten från förra året på det nya kontoret var väl investerade pengar, menar Patrik Arnesson.

– Det är ett sätt att visa att man värderar sin personal. Vi blir lite som ett fotbollslag, lika viktigt som det är att ha en bra träningsanläggning är det att ha ett bra kontor.

Kontoret har blivit ett populärt tillhåll även under helgerna.

– Det är flera som kommer hit för att ha middagar med sina vänner eller barnkalas i bollhavet, vilket är just det vi vill. Det här ska vara en plats där man vill vara, säger Patrik Arnesson.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]