Nöjda arkitekter i nya lokaler: Charlotte von Brömssen, Magnus Nilsson, Peter Lundbladh, Malin Ingemarsdotter och Karin Lantz (sittande). Foto: André de Loisted.
Publicerat 19 april, 2016

”Vi är naturligtvis extra jobbiga”

Fastighetstidningen hälsade på hos arkitektbyrån Tengbom som själva ritat sina nya kontorslokaler i Hyllie.

Pittoreskt men trångt. Så beskriver Tengboms kontorschef Magnus Nilsson arkitektbyråns tidigare lokaler. Malmökontorets cirka 40 medarbetare var utströsslade över flera våningar i ett anonymt tegelhus på en bakgata. Nu är de inflyttade i Hyllie i ett purfärskt kontorshus – som de ritat själva. Magnus Johansson är kanske mest glad över att ha alla sina medarbetare samlade på samma våning.

[ Annons ]

– Nu kan vi äntligen se varandra! Det är mycket enklare att mötas och det bidrar till ett bättre samarbete och stämning.

Uppdraget att bygga sitt eget kontor började 2011 när Tengbom gick ut och erbjöd sig själva som hyresgäst.

– Vi sökte aktörer som var intresserade av att utveckla en fastighet med höga arkitektoniska värden, berättar Charlotte von Brömsen, den arkitekt från Tengbom som har ritat huset.

Valet föll på Midroc, som lät Tengbom sätta sin prägel på huset inifrån och ut med få men gedigna material. Trots att Tengbom själva skulle flytta in så är huset inte ritat för en speciell hyresgäst, utan utifrån vissa verksamhetsbehov.

– Vi delar tanken om människan i centrum, den ligger bakom den sociala och flexibla uppdelningen av huset. Huset är fullt med utblickar genom sin utformning. Det har bland annat en gemensam takterrass och ett rum i vardera tegelbyggnad som kan öppnas upp och användas som balkonger. Fokuserat arbete görs i en ateljé.

Är arkitekter en extra tacksam eller extra besvärlig hyresgäst att jobba med?

– Naturligtvis är vi extra jobbiga eftersom vi vill att det ska bli extra bra. Men i slutändan blir det ju det också och då blir alla bara extra nöjda, sammanfattar Charlotte von Brömsen.

Hyresgäst: Tengbom arkitekter

Hyresvärd: Midroc

Adress: Arenagatan 20 i Malmö

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]