[ Annons ]

Centerpartiets riksdagsledamot Ola Johansson vill se "mer mark och mera marknad" men är inte hoppfull om de bostadspolitiska samtalens utgång utan krafttag från statsministern. Foto: Riksdagen
Publicerat 9 maj, 2016

”Vi är längre från målet är när samtalen började”

”Vi får inget gehör”, skriver Centerpartiets Ola Johansson om de bostadspolitiska samtalens bristande progress. Nu uppmanar han statsministern att utmana förutfattade meningar.

Centerpartiets inspel i de bostadspolitiska samtalen får inget gehör. Det menar riksdagsledamoten Ola Johansson (C), som i en debattartikel uttrycker ett sjunkande hopp om samtalens utgång. I slutet av maj väntas samtalen återupptas mellan regeringen, allianspartierna och Vänsterpartiet.

[ Annons ]

”Detta efter vad som närmast kan beskrivas som en seminarieserie där ett antal tandlösa åtgärder blandats med rena tvång mot kommuner och analyser utan slutsats. Statsministern tog till stora ord när han bjöd in, men det enda påtagliga som skett är att en bostadsminister har avgått och ersatts (tillfälligt??) med finansminister Magdalena Andersson (S):s handgångne, Per Bolund (Mp).”skriver Ola Johansson och fortsätter;

”Jag, Annie Lööf och Emil Källström meddelade i god tid före samtalen vad vi ville resultatet skulle bli. Tyvärr är vi mycket långt ifrån målet. Nästan längre än var vi var när samtalen började och det ska mycket till för att jag ska se en ljusning nu, med den korta tid som återstår av samtalstiden”.

Centerpartiet vill se ”mer mark och mer marknad”och förespråkar därför individuella och mer marknadsanpassade hyresavtal som ett första steg. Men Ola Johansson betvivlar att de bostadspolitiska samtalen kan komma framåt utan krafttag från statsministern.

”Ansvaret vilar därför blytungt på Statsministerns axlar att skicka signaler till Bolund och Andersson som utmanar förutfattade meningar och ger dem mod att lyssna och överväga Centerpartiets och övriga Allianspartiers inspel, vilka vi upprepat vid varje möte, men utan att få gehör.”

[ Annons ]

[ Opinion ]
[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]