Per-Martin Eriksson, VD, Veidekke bostäder, som nu blir Veidekke Eiendom Foto: Veidekke
Publicerat 23 december, 2016

Veidekke storsatsar på hyresmarknaden

Nu ger sig Veidekke Bostad in på hyresmarknaden. Det nyetablerade fastighetsbolaget ska satsa på utveckling och förvaltning av hyresrätter i och omkring de tre storstadsområdena. 

Veidekke har som ambition att bli en av Sveriges ledande bostadsutvecklare. Redan nu satsar man brett och utvecklar allt från exklusiva livsstilsboenden i centrala lägen, till ungdomslägenheter och småhus i kranskommuner. Som ett led i ambitionerna utvidgar de nu sitt befintliga erbjudande med hyresrätter.

[ Annons ]

Planen är att börja med att bygga upp ett fastighetsbestånd i storleksordningen två miljarder kronor i och runt de tre storstadsregionerna Stockholm/Mälardalen, Göteborg och Skåne.

– Satsningen på hyresrätter går i linje med vår vilja att bidra till utvecklingen av hållbara och jämställda områden och städer, genom att erbjuda marknaden ett brett utbud vad gäller upplåtelseformer, boendetyper och prisklasser, säger Per-Martin Eriksson, VD, Veidekke Bostad.

Bolaget utlovar att hyresbostäderna ska byggas med hållbarhet i fokus. De kommer att byggas av Veidekke Bygg och Anläggning enligt Veidekke MAX, Veidekkes egenutvecklade byggkoncept.

Etableringen sker i samarbete med Catella i syfte att erbjuda externa finansiärer att investera i bolaget.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]