[ Annons ]

Illustration: Veidekke Bostad.
Publicerat 9 december, 2016

Veidekke satsar på flexibla småhus

Veidekke har tagit fram ett nytt koncept med yteffektiva och prisvärda småhus. Ambitionen är att bygga upp en affärsenhet som utvecklar och säljer runt 500 enheter per år.

Det nya småhuskonceptet är utvecklat tillsammans med Veidekke Bygg och Anläggning och kommer att bilda en ny affärsenhet inom Veidekke Bostad. Konceptet bygger på yteffektiva och prisvärda småhus som ger kunden olika valmöjligheter och flexibilitet vad gäller storlek, antal rum och våningsplan.

[ Annons ]

Nu intensifieras dialogen med kommuner, mark- och fastighetsägare för att identifiera möjliga platser för konceptet.

Genom en hög prefabriceringsgrad vill man kunna minska ledtiden från produktionsstart till inflyttning kraftigt. Upplåtelseformen kommer att variera mellan ägande- eller bostadsrätt beroende på den berörda målgruppens behov.

– Vi ser en enorm efterfrågan på just flexibla, funktionssmarta och yteffektiva småhus. Genom att skapa en flexibel produkt som kan anpassas för såväl äldre husägare som vill skala ner sitt boende, som unga familjer som vill bo mer rymligt, kan vi få igång flyttkedjorna på bostadsmarknaden, berättar Per-Martin Eriksson, vd för Veidekke Bostad. Tack vare en extremt hög prefabriceringsgrad kan vi dessutom korta byggtiden kraftigt, fortsätter han.

Veidekke Bostad har rekryterat Mats Fryxell som ansvarig för den nya affärsenheten. Han kommer närmast från en tjänst som Fastighetsutvecklare på NCC Property Development.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]