[ Annons ]

Bild: Veidekke
Publicerat 29 augusti, 2019

Veidekke säljer hyresrättsprojekt

Veidekke har utvecklat Teaterkvarteret i Högdalen Centrum sedan 2010. Nu säljer man en del av projektet, fastigheten Trappsteget 2 med 72 hyresrätter, till HEFAB.

Veidekke Entreprenad och Veidekke Bostad genomför affären gemensamt och Köpeskillingen för Trappsteget 2 uppgår till runt 206 miljoner kronor.

[ Annons ]

– Vi arbetar löpande med vår projektportfölj och den här affären ligger helt i linje med vår långsiktiga affärsstrategi, att utveckla både hyres-, bostadsrätts- och kommersiella fastigheter. Genom affären med HEFAB stärker vi Veidekke Bostads möjligheter att fortsätta utvecklingen av Teaterkvarteret såväl som andra kommande strategiska projekt i Mälardalen, säger Mårten Othérus, regionchef Mälardalen, Veidekke Bostad

Under september skickas bygglovshandlingarna in för hyresrätterna, vilket

Bygglovshandlingarna för de aktuella hyresrätterna skickas in under september, och nu hoppas man att bygglovet beviljas vid årsskiftet. Hyresrättslägenheterna utgör den fjärde etappen i projektet och Veidekke Entreprenad kommer vara ansvariga för entreprenaden.

– Det känns givetvis bra att HEFAB ser oss som en viktig partner i detta projekt. Det är ett spännande projekt på många sätt och vi ser fram emot att gemensamt utveckla de nya bostäderna, säger Arne Svensson, Regionchef Bygg Bostäder, Veidekke Entreprenad

Mathias Borg, vd, HEFAB Fastighets AB, är nöjd med förvärvet, inte minst tack vare närheten tilltunnelbanan.

– Projektet ger HEFAB, efter 30 års kontinuerligt byggande av hyreslägenheter i Stockholm, möjligheten att tillhandahålla ännu fler attraktiva hyresrätter inom Stockholms stad i närtid. I och med starten av detta projekt har HEFAB ca 200 hyreslägenheter i produktion i Stockholm med färdigställande under 2020 och 2021, säger han i en kommentar.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]