Per-Martin Eriksson, VD, Veidekke bostäder, som nu blir Veidekke Eiendom Foto: Veidekke
Publicerat 28 november, 2018

Veidekke och Stos bildar bolag

Veidekke Bostad och Stos fastigheter går samman och bildar Veidekke kommersiellt AB, ett nytt bolag med inriktning på utveckling av kontor, samhällsfastigheter och hotell.

Veidekke kommersiellt bildas som ett joint venture och ska på sikt fasas in helt i Veidekke-strukturen. Huvudfokus för det nya bolaget blir storstadsregionerna

[ Annons ]

– Kommersiell fastighetsutveckling är något vi tittat på en längre tid. Vi ser det som en viktig pusselbit i diversifieringen av vår portfölj och också som viktig i genomförandet av större utvecklingsprojekt, säger Per-Martin Eriksson, VD på Veidekke bostad.

Nu hoppas man på att Stos kontakter och branschkunnande, samt Veidekkes kommersiella entreprenadverksamhet ska bli en vinnande kombination.

– Vi ser Veidekke som en perfekt partner för en långsiktig satsning och ser fram emot att möta en marknad med intressanta och spännande affärsmöjligheter inom kommersiell fastighetsutveckling, säger Olof Johansson, VD vid STOS Fastigheter.

Vd för det Veidekke kommersiellt blir Torbjörn Wiberg, med lång erfarenhet från branschen och kommersiell fastighetsutveckling.

– Jag ser en stor potential för det här nya affärsområdet och lockas starkt av möjligheten att få leda Veidekke Kommersiellt till att bli en aktör att räkna med, säger han.

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]