[ Annons ]

Baard Schumann. Foto: Nordr.
Publicerat 1 september, 2020

Veidekke Eiendom blir Nordr

Veidekke säljer Veidekke Eiendom i Sverige och Norge.  Köpare är ett konsortium bestående av Fredensborg AS, Fredensborg Bolig AS, Norwegian Property ASA och Union Real Estate Fund III Holding AS. 

Konsortiet köper Eiendoms verksamhet, med 180 anställda och en tomtportfölj om 18 800 enheter, för 8,75 miljarder norska kronor. Samtidigt byter man namn till Nordr i både Sverige och Norge. Affären sker endast ett år efter att Veidekke Bostad blev Veidekke Eiendom.

Nordr har kontor i Stockholm, Göteborg och Lund i Sverige, samt i Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger i Norge, och är koncentrerat till de växande storstadsregionerna i Sverige och Norge. 

[ Annons ]

– Slutspurten fram till övertagandet har bekräftat de goda intryck vi redan hade av Veidekke Eiendom och det är tydligt att det är motiverade medarbetare med hög kompetens som nu ska stå på egna ben. Vi är väldigt nöjda över att Veidekke godtog vårt bud och vi glädjer oss över att få vidareutveckla företaget i Sverige och Norge. Här har vi många spännande projekt under utveckling, säger Tollef Svenkerud, styrelseordförande i Fredensborg Bolig.

Bent Oustad, vd i Norwegian Property ASA, säger i ett pressmeddelande att man har jobbat under sommaren tillsammans med de anställda i Sverige och Norge för att förbereda verksamhetsövertagandet, under ledning av Baard Schumann, som blir koncernchef i Nordr Eiendom.

– Detta är en komplett aktör med stark marknadsposition i de starkaste tillväxtområdena i Skandinavien, säger 

Baard Schumann är nöjd över hur smidigt affären gått. 

– Medarbetarna har tagit emot de nya ägarna på ett strålande sätt och nu glädjer vi oss åt att fokusera på att tillsammans utveckla företaget vidare i Sverige och Norge. Vi har många projekt som nu ska lanseras på marknaden och närhet till kunderna blir vår främsta prioritering framöver, säger han i ett uttalande.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]