Foto: Veidekke
Publicerat 3 maj, 2019

Veidekke bygger studentlägenheter i Årsta

Veidekke Bygg Bostäder bygger studentlägenheter i Årsta. Beställare är Familjebostäder och projektet beräknas vara färdigställt under andra kvartalet 2021.

Kvarteret Gisslaren, som projektet kallas, är en totalentreprenad på 127 miljoner kronor och byggs enligt kriterierna för Miljöbyggnad Silver. Utöver 96 studentlägenheter ingår även en förskola.

[ Annons ]

Kvarteret Gisslaren ingår i den andra etappen av stadsutvecklingsområdet Årstastråket där Stockholms stad planerar för cirka 3 000 nya bostäder i området från Årstafältet i väster till Slakthusområdet i öster.

– Vi är tacksamma för förtroendet och ser framemot ett nära samarbete med Familjebostäder i Stockholm. Detta är vårt tredje projekt där vi bygger studentbostäder. Vi kommer utnyttja alla våra erfarenheter från tidigare projekt för att skapa riktigt bra förutsättningar för kvarteret Gisslaren. Samverkan och involvering är nyckeln för att vi tillsammans ska leverera ett projekt med rätt kvalitet, hög säkerhet och i tid, säger Gunilla Lindgren, Arbetschef på Veidekke Bygg Bostäder Stockholm.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]