Foto: Veidekke
Publicerat 14 mars, 2019

Veidekke bygger hyresrätter med p-tal noll

Veidekke Bygg Bostäder Stockholm ska bygga runt 70 hyreslägenheter i Upplands Väsby åt Laterre och Rikshem. Projektet är döpt till Nouvelle och är det den första detaljplanen med p-tal noll som antagits.

Med p-tal noll menas att inga krav ställs på privata parkeringsplatser. I stället ska man i nära samarbete med kommunen skapa förutsättningar för att minska behovet av biltransporter, genom funktioner och tjänsteutbud. Bland annat byggs kylutrymmen för matleveranser och extra stora postfack för paket direkt till dörren.

[ Annons ]

Även cykelpool och bilpool erbjuds hyresgästerna

– Vi är oerhört glada över förtroendet och ser framemot ett nära samarbete med Laterre Fastigheter och Rikshem. Genom att jobba i samverkan och involverande tar vi tillvara på allas kompetens och kan tillsammans leverera ett projekt av högsta kvalitet. Ett led i det är att ställa höga krav på VDC-projekteringen och 3D-modellen för att få ut mesta möjliga nytta av den i produktionen, säger Robin Syrman, projektchef på Veidekke Bygg Bostäder Stockholm.

Nouvelle byggs vid pendeltågsstationen i Upplands Väsby och består av cirka 70 nya hyresrättslägenheter och två lokaler. Den totala uthyrningsbara arean ligger på runt 4 100 kvadratmeter.

– Veidekke är ny som entreprenör hos oss och vi ser fram emot att tillsammans genomföra ett klimatsmart pilotprojekt där läget och utökade tjänster kan minska behovet av bil och parkeringsplatser. Det här är ju lite av ett pionjärprojekt och det är med stolthet och mycket hjärta vi gör det här projektet tillsammans med alla inblandade. Vi vet att vi inte kan fortsätta planera städer som förlitar sig på bilen i samma utsträckning och vi tror att projekt Nouvelle är ett steg i rätt riktning, säger Erika Lundvall, projektledare hos Laterre.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]