Foto: Veidekke
Publicerat 23 augusti, 2019

Veidekke bygger åt Kungliga biblioteket

Veidekke bygger en arkivbyggnad åt Kungliga biblkoteket i Håbo. Projektet är en totalentreprenad med fast ersättning på 61 miljoner kronor och beräknas vara färdigställt under hösten 2020.

Projektet är en tillbyggnation på cirka 4 000 kvadratmeter och ska anslutas till befintliga arkivlokaler inom fastigheten Håbo Rölunda 1:6. Kungliga biblioteket bedriver verksamhet i angränsande lokaler under byggnationen.

[ Annons ]

– Vi är oerhört glada och tackar för förtroendet. Vår ambition är att genom vårt involverande arbetssätt skapa en välfungerande samverkan mellan alla parter i projektet för att leverera med rätt kvalitet och i tid, säger Linus Wåhlin, arbetschef på Veidekke Bygg Kommersiellt Mälardalen.

Förvaringen i lokalerna i Håbo består huvudsakligen av dagstidningar, magasin och övrigt tryckt material. Det ställer höga klimatkrav på byggnaden, varför även denna tillbyggnation ska utföras i enlighet med Riksarkivets föreskrifter och allmänna råd om arkivlokaler.

– Det känns mycket glädjande, både över det nära samarbete som Vacse har med Kungliga biblioteket som vill utöka sin verksamhet i våra lokaler samt över det kommande samarbetet med en för oss ny samarbetspartner Veidekke, säger Fredrik Linderborg, Vd Vacse.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]