Illustration: Wingårdhs
Publicerat 7 februari, 2019

Veidekke bygger åt HSB i Göteborg

Veidekke har fått i uppdrag att bygga totalt 122 lägenheter åt HSB Göteborg. Produktionen är redan igång och husen beräknas vara färdiga våren 2021.

Det handlar om sex huskroppar på 3–7 våningar med 122 lägenheter, plus källare med garage och fem lokaler i bottenplan.

[ Annons ]

– Det var med stor glädje och ödmjuk entusiasm vi mottog beskedet om att HSB Göteborg valt Veidekke som entreprenör för brf Blanka. Extra roligt är att HSB uppskattar vår involverande samverkansmodell som bidrar till säkrare arbetsplatser, leverans i tid med hög kvalitet vilket ger oss nöjda kunder och inte minst – hög lönsamhet, säger Mattias Bylerius, arbetschef Veidekke Bygg Väst.

Han menar att man under arbetet med brf Blanka kommer att jobba målmedvetet med Involvering.

– Vi vet att när människor samarbetar och tänker tillsammans har vi roligare, är mer ansvarstagande samtidigt som arbetet blir säkrare, effektivare och lönsammare. Projektet VDC-projekteras, Virtual Design Construction, en metod som används för att effektivisera processer inom design, byggnad och drift. VDC-arbetet tas sedan med ut i produktionen med bland annat digital ritningshantering. VDC är en del av Veidekkes involverande arbetssätt för effektiva arbetsflöden.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]