Foto: Veidekke
Publicerat 23 maj, 2019

Veidekke ASA utser ny koncerncchef

Jimmy Bengtsson är ny koncernchef på Veidekke ASA. Han tar därmed över efter Arne Giske, som tar steget tillbaka efter sex på samma tjänst.

Jimmy Bengtsson kommer närmast från rollen som vd för den svenska entreprenörsverksamheten och koncerndirektör inom Veidekke. Han är dessutom landschef i Sverige, en position han har haft sedan 2016.

[ Annons ]

Jimmy Bengtsson har även en lång karriär bakom sig inom Skanska i Sverige.

Han tillträder sin nya tjänst som koncernchef den 1 september 2019.

– Vi är mycket glada över att Jimmy har tackat ja till jobbet som koncernchef för Veidekke. Jimmy har en unik kombination av egenskaper som gör honom väl lämpad för rollen som koncernchef. Processen med att hitta Veidekkes femte koncernchef har varit grundlig och inkluderat både interna och externa kandidater. Till slut stod det dock klart att Jimmy är den mest kvalificerade kandidaten, säger Veidekkes styrelseordförande Svein Richard Brandtzæg, som menar att Jimmy Bengtssons 30-åriga erfarenhet från branschen kommer att bli mycket betydelsefull för Veidekke,.

– Genom ständiga resultatförbättringar inom de enheter han har lett har han visat att han har det som krävs för att kunna stärka Veidekkes position som en av Skandinaviens största och en av de ledande entreprenörerna och fastighetsutvecklarna, säger han i en kommentar.

Jimmy Bengtsson själv ser fram emot den nya utmaningen.

– Jag ser fram emot att påbörja arbetet med att utveckla Veidekke tillsammans med alla våra kompetenta och engagerade kollegor i Norge, Sverige och Danmark. Veidekke är ett robust företag, med en stark och involverande kultur som nyttjar hela koncernens kollektiva kompetens. Veidekke har allt som krävs för att kunna dra fördel av en utmanande situation och återkomma starkare och mer konkurrenskraftiga, säger Jimmy Bengtsson.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]