Publicerat 1 november, 2018

Veidekke anställer ny HR-chef

Helena Karlsson kliver in i rollen som HR-chef för Veidekke i Sverige. Hon tar även plats i ledningsgruppen.

Helena Karlsson har lång erfarenhet av att arbeta inom bygg- och fastighetsbranschen från såväl Skanska som NCC, och då framför allt inom bostads- och fastighetsutveckling. Hon har även arbetat som HR-chef inom tågindustrin på Bombardier Transportation.

[ Annons ]

Senast kommer hon från Wise Consulting där hon arbetat med ledar-, team- och verksamhetsutveckling samt interim uppdrag inom HR och hållbarhet för olika företag och branscher som tex; Ellevio, Tellox, ABT Bolagen, Mälaren Hästklinik, Bukowskis med flera.

– Jag har känt en viss längtan tillbaka till bygg- och bostadsbranschen och när Veidekkes tjänst dök upp kändes det som en perfekt matchning. Veidekke är en spännande koncern i tillväxt, med tydliga framtidsambitioner och starka, humana värderingar som jag sympatiserar med, säger Helena Karlsson.

Jimmy Bengtsson, vd Veidekke Sverige, om rekryteringen:

– Våra medarbetare, deras hälsa och säkerhet, tillsammans med vår gemensamma inverkan på framtidens miljö och samhälle är grundläggande för Veidekkes verksamhet. Med Helenas gedigna erfarenhet och personliga egenskaper ser jag fram emot nästa steg i utvecklingen av våra tre H:n; HR, HMS och Hållbarhet, berättar Jimmy Bengtsson, vd Veidekke Sverige.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]