Foto: Vectura fastigheter
Publicerat 25 juni, 2019

Vectura utvecklar äldreboende

Stadsdelen Kristineberg i Vallentuna kommun får ett nytt äldreboende. Vectura Fastigheter har tecknat avtal med Vardaga avseende driften av ett vård- och omsorgsboende om runt 4 050 kvadratmeter.

Det rör sig om en byggnad i fyra plan med vård- och omsorgsboende och totalt 60 lägenheter. Bostäderna inreds enligt Vardagas boendekoncept och kombinerar funktion med nordisk design. Vardaga är en del av Ambea.

[ Annons ]

– Vi ser mycket fram emot att etablera vårt första äldreboende i Vallentuna kommun, där vi fortsätter vårt fina samarbete med vår hyresgäst Vardaga. Vi lägger nu grunden för att platsen ska genomsyras av tillgänglighet, gemenskap och trygghet. Det ska vara en hemtrevlig känsla för de som bor och arbetar här, säger Susanne Ekblom, vd på Vectura Fastigheter.

Detaljplaneprocessen är redan i gång och öppningen av vård- och omsorgsboendet är planerat till 2023.

Äldreboendet kommer få namnet Villa Kristineberg och kommer att inredas med Vardagas prisbelönta boendekoncept som är utformat för personer med en demenssjukdom. Boendekonceptet förenar form med funktion och skapar en hemtrevlig, ombonad och funktionell boendemiljö”, säger Malin Appelgren, Tillväxtchef på Ambea.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]