Bild: Vectura
Publicerat 21 maj, 2018

Vectura investerar i omsorgsboende

Vectura fastigheter investerar 200 miljoner ett omsorgsboende i Limhamns Sjöstad i Malmö. Det är Skanska som bygger huset, som har 74 lägenheter och en total area på 5 300 kvadratmeter.

Det är Skanska som bygger omsorgsboendet och byggstart är satt till augusti 2018 och beräknas vara färdigt under våren 2020. Tanken är att byggnaden ska anknyta till det gamla industriområdet och tanken är att den även ska certifieras enligt det svenska miljöcertifieringssystemet Miljöbyggnad.

[ Annons ]

Vectura investerar 200 miljoner och hyresgäst blir Aleris.

– Vi känner oss trygga med att ha Skanska som samarbetspartner i detta projekt. De arbetar aktivt med säkerhet på sina arbetsplatser, kvalitets- och miljöfrågor och de har också värderingar som ligger helt i linje med våra, säger Susanne Ekblom, VD på Vectura Fastigheter AB.

Skanska har en lång historia i området, och har ägt mark på platsen sedan företaget bildades.

– Det känns fantastiskt att få utveckla ett boende på den mark där Skanska eller då Skånska Cementgjuteriet startade sin resa för cirka 130 år sedan. Historiens vingslag är både utmanande, högtidliga och otroligt stimulerande. Att dessutom få göra denna affär med en långsiktig och stabil fastighetsägare som Vectura är naturligtvis extra roligt, säger Daniel Fex, affärsutvecklare på

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]