Peter Kvist, vd Arcona. Foto: Arcona.
Publicerat 16 november, 2017

Vd-skifte på Arcona

Jeanette Saveros lämnar som vd på Arcona. Framöver kommer hon att stötta utvecklingen av Veidekkes nya affärsområde Bygg Kommersiellt. Peter Kvist tar över rollen som ny vd.

– När jag klev på vd-rollen för Arcona var uppdraget att genomföra ett förändringsarbete och skapa goda förutsättningar för Arconas utveckling. Tillsammans med medarbetarna har vi på kort tid vidareutvecklat verksamheten och vi har tillsammans skapat en stabil grund att växa utifrån. Jag drivs av förändringsarbete och tycker därför att möjligheten att arbeta med utvecklingen av nya affärsområdet Bygg Kommersiellt känns spännande, säger Jeanette Saveros, tidigare vd på Arcona.

[ Annons ]

Peter Kvist kommer att ta över rollen som vd för Arcona.

– Jeanettes uppdrag var att leda ett förändringsarbete och skapa en ny plattform för fortsatt utveckling och tillväxt och det har hon realiserat på relativt kort tid. Jag ser hennes erfarenhet och nätverk som mycket värdefullt när vi nu ska utveckla nya affärsområdet Bygg Kommersiellt. I den fas Arcona nu befinner sig i är ett vd-skifte lämpligt och Peter Kvist kommer tillsammans med övriga medarbetare att fortsätta utvecklingsarbetet inom företaget. Peter kommer från och med den 16 november att leda Arcona och jag välkomnar honom i hans nya roll, säger Anders Arfvén, styrelseordförande Arcona.

Fakta: Arcona

Arcona bygger och utvecklar fastigheter i Stockholm och Uppsala och är sedan årsskiftet 2013-2014 en del av Veidekke-koncernen.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]