Foto: Västerås stad
Publicerat 28 juni, 2016

Västerås drar till sig besök

Satsningarna på Västerås stadskärna fortsätter att ge utdelning. Ny statistik visar att besöken i Västerås city ökade med nästan 8,7 procent under 2015.

Västerås är en av de städer där man gått samman för att vända utvecklingen och lyfta stadskärnan. Citysamverkan är ett aktiebolag som drivs gemensamt av fastighetsägare, handlare och kommunen. Tillsammans har man genomfört ett flertal projekt för att utveckla centrum. Det är shoppingkvällar, marknader och speciella evenemang kring jul, påsk och valborg. Man har också finansierat ny gatubeläggning, gågator och den nya isbanan i centrum.

[ Annons ]

Det är satsningar som ännu levererar bra siffror. Ny statistik visar att den positiva besökstrenden ser ut att förstärkas under 2016. Mätningarna, som genomförts från januari till och med maj, visar bland annat:

  • City lockar 9,7 procent fler besökare än under samma period 2015
  • Besöken ökar till 184 236 per vecka, cirka 8 000 fler än 2015
  • I januari och februari ökade besöken med hela 23,4 procent jämfört med 2015, motsvarande 393 000 fler besök

– Det är oerhört glädjande att vårt gemensamma arbete i staden stärker stadskärnans attraktivitet och ger resultat i form av ökade besök. Julbelysningen, isbanan och våra evenemang är exempel på det, säger Maria Fors, vd för Västerås Citysamverkan.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]