[ Annons ]

Publicerat 23 augusti, 2011

Vasakronan satsar i Malmö

I en affär med Alecta köper Vasakronan fastigheten Jungmannen 1 för 136miljoner kronor . Tidigare i augusti träffades även en överenskommelse med NCC om att förvärva fastigheten Koggen 2 för 246 miljoner kronor.

Jungmannen 1 har adress Skeppsgatan 9 i Västra Hamnen och omfattar 5 114 kvadratmeter kontorslokaler med hög standard. Byggnaden är uppförd 2004 och har ett attraktivt läge i en del av Västra Hamnen som utvecklats mycket under de senaste åren. I närområdet finns bland annat World Trade Center.

[ Annons ]

Koggen 2 är också den belägen i Västra Hamnen, ett av de största utvecklingsområdena i Malmö. Fastigheten är under uppförande och tillträde är beräknat till hösten 2012.

Koggen 2 kommer att omfatta drygt 8 000 kvadratmeter fördelade på sex våningsplan. Lokalerna består i huvudsak av kontor men har inslag av service i bottenplan. Byggnaden kommer att certifieras som GreenBuilding och klassas enligt Breeam i nivå Very Good. Köpeskillingen är 246 miljoner kronor, med eventuell tilläggsköpeskilling kopplat till uthyrningsresultat.

Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan kommenterar förvärven:

-Vi är väldigt nöjda med att kunna fortsätta vår expansion av moderna, flexibla kontorslokaler i en attraktiv del av Malmö. Fastigheterna är ett bra komplement till Vasakronans bestånd i regionen.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]