[ Annons ]

För en hemlig summa går Vasallen och Lantmännen samman för att omvandla en fastighet till bostäder.
Publicerat 1 juli, 2011

Vasallen satsar på bostäder i Luleå

För en hemlig summa går Vasallen och Lantmännen samman för att omvandla en fastighet till bostäder.

Det är nu klart att fastighetsutvecklingsbolaget Vasallen, tillsammans med Lantmännen, kommer att utveckla kvarteret Kajan i Luleå. Samarbetet sker inom ramen för ett gemensamägt bolag. Målet är att omvandla fastigheten till bostäder.

[ Annons ]

Vasallen har förvärvat 50 procent av det bolag som äger kvarteret Kajan i centrala Luleå. Lantmännen ägde tidigare hela fastigheten och den gemensamma planen för projektet är nu att arbeta med planändring för fastigheten till bostäder. Uppskattningsvis finns möjlighet att bygga 120-140 lägenheter. Parterna har kommit överens om att inte redovisa köpeskillingen.

– Luleå är en växande stad med ett stort behov av boende. Kvarteret Kajan har ett centralt läge ett stenkast från havet och tillsammans med Lantmännen är jag övertygad om att vi kommer att kunna utveckla området till ett modernt och attraktivt boende. Vi inleder omgående arbetet med att få till en planändring, säger Håkan Steinbüchel, VD Vasallen AB.

Vasallen har också tecknat en överenskommelse med Luleå kommun som ger Vasallen ensamrätt på att förhandla om förvärv av Kronan, eller det tidigare regementsområdet (LV7).

– Vasallen har mycket stor erfarenhet av att framgångsrikt omvandla försvarsfastigheter till attraktiva områden för boende och kommersiell verksamhet. Kronan har ett intressant läge och bra förutsättningar för att utvecklas till en spännande stadsdel med såväl bostäder som skolor och närservice, säger Håkan Steinbüchel, VD Vasallen AB.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]