[ Annons ]

Boots Apotek, Previa, Fornvännerna och Bevego flyttar till det tidigare regementet på Visborg. Totalt hyr Vasallen ut ca 5000 kvadratmeter till de nya hyresgästerna.
Publicerat 24 augusti, 2011

Vasallen hyr ut 5 000 kvm

Boots Apotek, Previa, Fornvännerna och Bevego flyttar till det tidigare regementet på Visborg. Totalt hyr Vasallen ut ca 5000 kvadratmeter till de nya hyresgästerna.

[ Annons ]

Flera nya aktörer visar stort intresse för Visborg och fyra nya hyresgäster är redan klara för inflyttning under det kommande året. Södra Visby får sitt första apotek i samband med inflyttningen av Boots Apotek i oktober/november. Boots kommer med sin nya butik att dela byggnad med restaurang Hwitstjärna. Previa som är ett ledande företag inom företagshälsovård expanderar sin verksamhet och kommer vid inflyttningen i mars 2012 hyra 950 kvadratmeter. Avtalen för Previa och Boots Apotek löper på fem år.

Nyetablerar på Gotland gör bygg- och ventilationsgrossisten Bevego som från 1/10 hyr 11 00 kvadratmeter av Vasallen. Fornvännerna som äger Gotlands museum samlokaliserar sina kontor och förrådsmagasin och förlägger dessa på Visborg. På Vädursgatan 12 kommer de att få ca 2 700 kvadratmeter effektiva lokaler att utvecklas i.

– Vi har sedan förvärvet arbetat med att utveckla fastigheten och de nya hyresavtalen bekräftar att våra hyresgäster är nöjda. Områdets unika karaktär har bevarats och moderniserats vilket också har bidragit till att det utvecklats till en attraktiv stadsdel för företag att verka i, sägerFredrik Pettersson, Vasallens affärsområdeschef i Mellansverige.

Med de nya avtalen hyr Vasallen ut cirka 5000 kvadratmeter vilket höjer beläggningen från 62 till 71 precent.

– Utvecklingen på Visborg fortsätter. Vi planerar för att bygga moderna bostäder enligt gotländsk byggtradition. De boende får närheten till havet och den karaktäristiska naturen tillsammans med service och ett strategiskt bra läge, säger Fredrik Pettersson, Vasallens affärsområdeschef i Mellansverige.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]