Anna Denell, hållbarhetschef Vasakronan
Publicerat 19 april, 2018

Vasakronans Anna Denell får hållbarhetspris

Vasakronans hållbarhetschef Anna Denell har fått priset Greenbuild Europe Leadership Award 2018. Utmärkelsen delades ut av Green Business Certification Inc. i samband med Greenbuild Europe i Berlin.

Utmärkelsen, som är den första i sitt slag, delades ut under torsdagskvällen, och Anna Denell får priset för sitt arbete med hållbarhet på Vasakronan. I motiveringen står det bland annat att hon varit en starkt bidragande orsak till den svenska fastighetsbranschens framgång i hållbarhetsfrågor. Hon är naturligtvis väldigt stolt över utmärkelsen.

[ Annons ]

– Det är en fantastiskt stor ära att vi får uppmärksamhet utanför Sveriges gränser. Men jag vill faktiskt understryka att även om det är jag som fått priset så är det verkligen ett pris till hela Vasakronan. Det som uppmärksammas är det arbete som mina 330 kollegor går till jobbet och gör varje dag. Och de gör dessutom jobbet med en stor entusiasm och glädje eftersom vi bidrar till att saker faktiskt blir lite, lite bättre, säger hon.

Bakom det nyinstiftade priset står den amerikanska organisationen Green Business Certification Inc. Så hur kommer det sig att svenska Vasakronan uppmärksammas utomlands?

– Vi var faktiskt världens första företag som gav ut gröna företagsobligationer, och gör man en sådan sak så får man så klart uppmärksamhet utanför Sveriges gränser. Sedan jobbar vi med ett internationellt system när vi miljöcertifierar våra byggnader, och det påverkar naturligtvis också, säger Anna Denell.

Hon nämner även det faktum att Vasakronan är verksamt i Sverige som en anledning till företagets framgångsrika arbete med hållbarhet.

– Vi är duktiga på att spara energi och bygga energieffektiva hus i Sverige. Det är exempelvis väldigt få fastighetsägare som har egna oljepannor, och där har man inte kommit riktigt lika långt i andra länder. Så där har vi ett försprång. Vi gynnas av att vi är verksamma i ett land där energinätet är relativt grönt.

Något större firande av priset blev det dock inte för Anna Denell. Hon tog flyget tillbaka redan samma kväll.

– Ja, jag var tillbaka på jobbet i morse igen, ha ha.

Läs även Fastighetstidningens reportage om Anna Denell på Almedalsveckan.

http://fastighetstidningen.se.hemsida.eu/24-timmar-anna-denell/

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]