[ Annons ]

Publicerat 25 november, 2014

Vasakronan satsar på laddparker för elbilar

Om det finns en infrastruktur som ger laddningsmöjligheter är det fler som vågar skaffa elbil. Det är tanken bakom Vasakronans satsning på laddparker, som vill inspirera hyresgäster och andra till att välja transporter med förnyelsebar energi. Nu investerar bolaget i 66 nya laddstolpar som är fördelade på vanliga laddstolpar, som ger en effekt på 7,4 […]

Om det finns en infrastruktur som ger laddningsmöjligheter är det fler som vågar skaffa elbil. Det är tanken bakom Vasakronans satsning på laddparker, som vill inspirera hyresgäster och andra till att välja transporter med förnyelsebar energi.

[ Annons ]

Nu investerar bolaget i 66 nya laddstolpar som är fördelade på vanliga laddstolpar, som ger en effekt på 7,4 kW och som laddar en genomsnittlig elbil full på tre timmar, och en snabbladdare med effekt upp till 50 kW som laddar fullt på 10–30 minuter.
– Vasakronan har en nollvision när det gäller koldioxidutsläpp och strävar mot att inga fossilberoende transporter och resor ska ske i vår egen verksamhet, säger Anna Denell, hållbarhetschef. Att förse våra hyresgäster, leverantörer och även andra med förutsättningar att göra detsamma känns självklart.

Idag finns laddparkerna i Kista Entré, Rosenborg i Frösunda, Garnisonen på Östermalm i Stockholm och galleria Svava i Uppsala. Det går att ladda både på avtalsparkeringen och besöksparkeringen i en och samma fastighet.
– Målbilden är att det alltid ska finnas plats att ladda hos oss. Därför har vi överdimensionerat antalet laddstolpar, säger Anna Denell. Och vi ser fram emot den dag då vi behöver utöka vår kapacitet.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]