[ Annons ]

Foto: Skanska/Nordanö
Publicerat 13 juni, 2019

Vasakronan köper Juvelen

Skanska säljer kontorshuset Juvelen i centrala Uppsala. Köpare är Vasakronan och köpeskillingen är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 563 miljoner kronor.

Juvelen är nyligen färdigställd och Vasakronan får tillgång till fastigheten i december 2019, om allt går enligt plan. Byggnaden ligger på Stationsgatan i direkt anslutning till Uppsala Resecentrum och bara ett stenkast från Vasakronans egen fastighet Magasin X.

[ Annons ]

– Den positiva utvecklingen av området fortsätter och läget förstärks ytterligare med bland annat bygget av vår egen fastighet Magasin X och förädlingen av kvarteret Hugin. Det är ett läge som är attraktivt redan idag och kommer att upplevas som ännu mer attraktivt framöver, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan.

Byggnaden är ritad av Utopia och rymmer både kontor och kommersiella lokaler. Den uthyrbara arean uppgår till drygt 8 600 kvadratmeter varav knappt 7 800 kvadratmeter utgörs av kontor och cirka 800 kvadratmeter av butik och restaurang. I huset finns även cykelparkering samt dusch- och omklädningsrum

– Vasakronans uthyrningsgrad i region Uppsala ligger på 98 procent och hyresutvecklingen är stabilt uppåtgående. Förvärvet av Juvelen är ett starkt tillskott till vår portfölj, säger Fredrik Wirdenius.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]