Interiör i Klara Zenit. Foto: Gustav Kaiser
Publicerat 2 september, 2016

Vasakronan håller öppet under arkitekturfesival

Nu sällar sig också Vasakronan till de bolag som öppnar sina lokaler för allmänheten under Open House Stockholm.

Den 7 till 8 oktober äger festivalen Open House Stockholm rum. Under festivalen kommer allmänheten att få gratis guidade visningar av rum som annars är stängda för allmänheten.

[ Annons ]

– Det är en unik möjlighet att uppleva spännande byggnader och platser i staden som vi annars inte har tillgång till. Eftersom Vasakronan har många spektakulära kontor och projekt är vi väldigt glada att dom är en del av Open House Stockholm och hjälper oss att öppna staden för allmänheten, säger Elisabeth Martin, ordförande för Open House Stockholm.

Vasakronan kommer bland annat att visa sitt eget huvudkontor i Klara Zenit, som brukar räknas till en av Sveriges mest moderna arbetsmiljöer. Stadsradhusen på fastighetens tak kommer också att visas för besökarna.

– Kontoret är en central del av stadsmiljön och människors vardag. Vi vill visa allmänheten hur kontorsfastigheter kan förändra vårt sätt att arbeta. Vårt kontor i Klara Zenit varken ser ut eller fungerar som ett vanligt kontor, det är så mycket mer, säger Peter Östman, kommunikationschef på Vasakronan.

Andra byggnader som håller öppet är bland annat Swedbanks nybyggda kontor i Sundbyberg, DN-skrapan, Stockholms byggnadsförenings kontor på Norrlandsgatan och Katsan (White Arkitekters Stockholmskontor).

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]