[ Annons ]

Efter en omfattande miljögranskning av 119 kandidater i norden har Årets Miljöstjärna korats. Vinnaren är Vasakronan, för sitt stora engagemang för miljövänliga servicetjänster.
Publicerat 20 maj, 2013

Rankades högst – Vasakronan blev Årets Miljöstjärna

Efter en omfattande miljögranskning av 119 kandidater i norden har Årets Miljöstjärna korats. Vinnaren är Vasakronan, för sitt stora engagemang för miljövänliga servicetjänster.

 För att premiera ett aktivt miljöarbete har Coor instiftat priset Årets Miljöstjärna. Priset delas ut till den kund i Sverige som utmärker sig i arbetet med att skapa mer långsiktigt hållbara servicetjänster. Till grund för utnämningen av Årets Miljöstjärna ligger en omfattande miljögranskning av de servicetjänster som Coor utför till sina kunder.

[ Annons ]

Totalt har servicetjänsterna på 119 olika anläggningar i Norden granskats. Miljögranskningen har gjorts med hjälp av det egenutvecklade miljöverktyget Coor Green Services – den första heltäckande miljömärkningen inom servicesektorn.

– Vasakronan är en miljömedveten kund som ständigt arbetar med att skapa förutsättningar för hållbar service. En aktiv efterfrågan av förbättrade gröna kontor och ett ärligt engagemang har bland annat resulterat i mycket goda resultat av Green Services med två guldmärkningar under 2012. Vi är stolta över att kunna utse Vasakronan till Årets Miljöstjärna, säger Ulf Wretskog, vd för Coor i Sverige.

Priset Årets Miljöstjärna delades ut den 17 maj i Stockholm. Priset består av en prissumma på 25 000 kronor som vinnaren får skänka till valfri välgörenhetsorganisation. Vasakronan har valt att pengarna ska gå till Göteborgs Stadsmission och deras barnkolloverksamhet för barn som lever i utsatta områden.

Coor Green Services är ett utvärderingsverktyg som kartlägger servicetjänsternas miljöpåverkan. Tjänsterna utvärderas utifrån relevanta miljökriterier som är mer långtgående än vad lagstiftningen kräver. Miljömärkningen finns i två nivåer: silver och guld. Utvärderingsverktyget är dynamiskt, vilket innebär att verktyget anpassas till utvecklingen över tiden. Verktyget är unikt i sitt slag och gör Coor till det första servicebolaget i världen som har kopplat ett samlat grepp kring miljöfrågorna och erbjuder sina kunder en heltäckande miljömärkning.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]