[ Annons ]

Foto: Petter Duvander, Kraftringen
Publicerat 18 september, 2020

Varmt ett tag till på Mårtenstorg

Nu värms uteserveringarna på Mårtenstorget i Lund direkt från ledningar under mark. Restauranger anslutna till gasnätet ska nu kunna ha öppet ute långt in i den kalla säsongen.

Lunds kommun och Kraftringen har nu invigt den gemensamma satsningen på ett biogasnät till Lunds stadskärna. Med biogas direkt från ledningar under mark har krögarna på Mårtenstorget kunnat ersätta sina fossila gasolvärmare, bra både för miljö som arbetsmiljö.

– Det här projektet har varit ett tydligt exempel på hur vi tillsammans kan skapa mervärde för kommuninvånarna, samtidigt som vi bidrar till att minska klimatpåverkan, säger Sezgin Kadir, verkställande direktör och koncernchef på Kraftringen.

[ Annons ]

Flera krögare vid torget har även installerat biogas köken, vilket ger krögarna möjlighet till att få biogasmärkning i restaurangguiden White Guide.

Uteserveringarna på Mårtenstorget kan nu ha öppet torsdag-lördag året runt

– Lunds stadskärna är redan idag ett levande centrum men kroggasen bidrar till en längre säsong för uteserveringarna. Värme året runt är en fantastisk möjlighet, men det finns även andra användningsområden, till exempel stämningsfulla inslag i vår stadsmiljö. Med användning av fossilfri biogas är dessutom miljöpåverkan liten, säger Handelsföreningens ordförande Sven Petter Hovelius.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]