Daniel Markström Humlegården fastigheter Foto: Jonas Eriksson
Publicerat 17 november, 2016

”Vår verksamhet är ett samhällsansvar”

Daniel Markström har tillträtt den nya tjänsten som affärsstrateg på Jernhusen. Han ser fram emot att få vara med och bidra till stadsutvecklingen av stationsnära områden i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Hur känner du inför ditt nya jobb?

[ Annons ]

– Det känns både spännande och kul. Samtidigt lite ovant. Jag kommer initialt att arbeta ganska brett inom affärsområdet stadsprojekt. Jernhusen har stora utvecklingsprojekt med otrolig potential i kollektivtrafiknära lägen. Det är ett samhällsansvar att de blir så bra som möjligt.

Vad vill du själv bidra med?

– Jag vill verka för att Jernhusen ska bli en av världens skickligaste stadsutvecklare. Med det sagt hoppas jag kunna bidra till att ytterligare öka Jernhusens fokus på hållbar stadsutveckling, god arkitektur och långsiktig förvaltning. Jag tror mina tidigare erfarenheter inom fastighetsförvaltning, komplexa byggprojekt och värdeskapande arkitektur kommer att vara till nytta i mitt arbete där.

Hur ställer du dig till stadsutvecklingen nära kollektivtrafiken?

– Jag anser att all byggnation nära spårbunden kollektivtrafik är av godo. Med dagens starka urbaniseringstrend är det också det enda som är riktigt hållbart över tid. Jag är övertygad om att de flesta i fastighetsbranschen idag är överens om att de framtida vinnarna är områden och fastigheter som ligger i nära kollektivtrafiken.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]