[ Annons ]

Anders Holmestig, vd Fastighetsägarna Sverige. Foto: Johan Bergmark
Publicerat 9 november, 2020

Välkomnar förlängt krisstöd

Regeringen förlänger de statliga omställnings- och permitteringsstöden till företagen. 

Regeringens krisåtgärder för företagen löper snart ut. Därför var det ett efterlängtat besked på många håll att en rad stödåtgärder förlängs.

– Det är både välkommet och nödvändigt att regeringen fortsätter stötta i grunden välmående företag att hantera konsekvenserna av coronapandemin, säger Anders Holmestig, vd Fastighetsägarna Sverige. 

[ Annons ]

Regeringen och samarbetspartierna C och L är överens om att förlänga stödet till korttidspermittering fram till den 30 juni nästa år.  Man har också beslutat att förlänga omställningsstödet och stödet till enskilda näringsidkare med tre månader.

– När smittspridning nu tar fart igen är det uppenbart att många företag återigen befinner sig i en svår situation. Det är därför bra att regeringen nu förlänger de generella stöden till företag med störst omsättningstapp. Det ger möjlighet för företagen att klara sina fasta kostnader och ta sig igenom den akuta krisen när omsättningen minskar radikalt, säger Anders Holmestig. 

Han betonar vikten av att stöden är enkla att söka för företagen och att pengarna betalas ut snabbt till de som är i behov av stödåtgärder.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]