Som en del i sitt hållbarhetsarbete har Picadeli slopat allt gris- och nötkött i den nya restaurangen i Nordstan. Foto: Picadeli
Publicerat 31 januari, 2017

Välkänd salladsburk får egen flag store-butik

Känner du igen burken på bilden? Salladsbaren Picadeli har ploppat upp i allt fler livsmedelsbutiker de senaste åren. Nu öppnar företaget en flagship store i Göteborg.

Att plocka ihop sin egen lunchsallad har visat sig vara ett uppskattat alternativ till färdigförpackade lådor, så uppskattat att salladsbaren Picadeli nu satsar på en flagship store i Nordstan i Göteborg. Restaurangen blir företagets andra i ordningen, och följer samma koncept med självplock och självbetalning.

[ Annons ]

– Vi är väldigt glada över att Picadeli väljer att testa sitt nya koncept här i Nordstan. Det kompletterar utbudet ytterligare och ger besökarna mer att välja på, kommenterar Ulrika Carlsson, vd på Nordstan.

picadeli_interior
I Picadelis restauranger är det självbetalning som gäller för att minska köerna och för att kunna hålla matberedningen absolut hygienisk. Illustration: Picadeli

Utmärkande för den nya restaurangen på Köpmansgatan 28 är längre öppettider och att man valt att helt slopa nöt- och griskött ur sortimentet av miljöskäl.

En annan del i restaurangens hållbarhetssträvan är materialvalen. Salladsskålarna i wellpapp återvinns och plastmuggarna är gjorda av återvinningsbar majsstärkelse. Matsvinnet är minimalt eftersom kunden väljer innehåll och betalar efter vikt.

När restaurangen utformats har ledorden varit tillgänglighet, enkelhet och effektivitet. Det ska ta totalt fem minuter att plocka ihop sin sallad, betala och lämna butiken.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]