Viktoria Walldin, White arkitekter. Foto: Susanna Sköld.
Publicerat 4 juli, 2018

Vad gör du i Almedalen, Viktoria Walldin?

Vad gör egentligen fastighetsbranschen i Almedalen? Fastighetstidningen är på plats och kommer under veckan träffa några representanter för ett par snabba svar. Under onsdagen fick vi tag på Viktoria Walldin, på White Arkitekter.

Varför är du i Almedalen i år? 

[ Annons ]

– Jag har varit här många gånger och jag gillar verkligen Almedalen fortfarande. Trots alla invändningar man kan ha så går det inte att komma ifrån att jag tycker att det är sjukt spännande. Inför ett valår är det alltid lite extra intressant. Men jag är också här för att hämta inspiration. Jag tycker det är spännande att göra det inom den bransch jag verkar, men även att gå på helt andra seminarium. Det blir så uppenbart att allting hänger ihop. Går jag på ett vårdseminarium så handlar det också om stadsplanering och sociala aspekter. Allting hänger ihop.

Vilka ämnen utanför fastighetsbranschen kommer du att bevaka?

– Mycket konst och kultur, ungdomsseminarium och även kriskommunikation.

Vilken tycker du är den viktigaste frågan för fastighetsbranschen just nu?

– Jag tycker att bostadssegregationen är helt absurd. Att man har tillåtit den växa i 20 år trots att man har vetat om den. Vi behöver en social bostadspolitik. Den behövdes redan igår! Fastighetsbranschen, vare sig det är allmännyttan eller den privata marknaden måste göra sitt. Men förhoppningsvis kan vi få en politik som kan understödja att vi inte kan fortsätta att bygga isär människor. Det får oerhörda konsekvenser för samhället. Vi måste integrera och blanda folk med olika ekonomier på olika ställen så att man kan träffas och möta andra människor.

Vad har varit bäst under veckan hittills?

– Jag har tyvärr varit väldigt uppbokad på seminarier. Men jag har sett fram mycket mot den här dagen och de seminarier som jag deltar i som rör social bostadspolitik och hållbarhet.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]