Ingemar Rindstig, revisor Ernst and Young I Almedalen. Foto: David Grossman
Publicerat 2 juli, 2018

Vad gör du i Almedalen, Ingemar Rindstig?

Vad gör egentligen fastighetsbranschen i Almedalen? Fastighetstidningen är på plats och kommer under veckan träffa några representanter för ett par snabba svar. Först ut: Ingemar Rindstig, revisor med ansvar för fastighetsfrågor på Ernst & Young.

Vad ska du göra här?

[ Annons ]

– Mest lyssna, men jag är också själv med i några seminarier, bland om att investera i kontor och om seniorbostäder. Tycker det är viktigt att man kan få till anpassade bostäder till äldre, det ger även effekt på att större bostäder frigörs vilket ökar rörligheten.

Viktigaste frågor oroar just nu och som du vill ha svar på?

– Makroekonomin, olika handelshinder som man reser från olika håll och ränteutvecklingen. På hemmaplan vilken skatte- och bostadspolitik som ska föras. Vi måste hitta en lösning där även mindre bemedlade svenska ska kunna få en bostad till en anständig kostnad.

När går du ut ur fastighetsboxen i Almedalen?

– Det tänker jag göra många gånger, att upptäcka något nytt som man inte känner till är den stora aha-upplevelsen man tar med sig hem. Idag ska jag gå och lyssna på ett seminarium där bland annat ekonomen Klas Eklund ska diskutera om Keynes teorier om konsumtionstillväxt fortfarande gäller i en cirkulär hållbar ekonomi. Själv är jag av uppfattningen att tillväxt är av godo även i denna aspekt.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]