Emma Jonsteg, vd på Utopa Arkitekter är på plats under Almedalsveckan. Foto: Robin Bratt
Publicerat 3 juli, 2018

Vad gör du i Almedalen, Emma Jonsteg?

Vad gör egentligen fastighetsbranschen i Almedalen? Fastighetstidningen är på plats och kommer under veckan träffa några representanter för ett par snabba svar. Under tisdagen, som är den mest intensiva seminariedagen under veckan, fick vi tag på Emma Jonsteg, VD på Utopia Arkitekter.

Vilken är den viktigaste frågan inom branchen, enligt dig?

[ Annons ]

Hade du frågat mig för ett år sedan hade jag svarat hur vi som bransch kan uppnå högre arkitektonisk kvalitet, eller ta oss an stora samhällsproblem. Men i år så måste jag ändå säga att den hetaste frågan är olika nya samverkansmetoder mellan kommun, byggherre och arkitekter och hur man kan tänka innovativt kring detta.

Finns det någon annat ämne som du hoppas ta del av under veckan?

Så mycket jag hinner om digitalisering! Sen har jag ett tyvärr ett ganska fullt schema, så jag hinner inte se och lyssna på så mycket som jag hade hoppats.

Vad tror du om Sveriges åttendelsfinal mot Schweiz ikväll?

Så sjukt nervös! Jag vågar knappt kolla. Förmodligen så kollar jag på matchen med ryggen mot så kanske det blir lite enklare att ta hantera nervositeten. Men man måste våga hoppas, så jag tror på svensk seger!

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]