Vallastaden skola i Linköping. Illustration: Skanska.
Publicerat 24 augusti, 2016

Vacse köper skola i Linköping

Vacse utökar sitt bestånd inom samhällsfastigheter och förvärvar Skanskas skolprojekt i Vallastaden i Linköping, med Linköping kommun som hyresgäst.

Kommunen har tecknat ett 15-årigt hyresavtal där tillträde kommer att ske i samband med skolstarten i augusti 2017.

[ Annons ]

Skolan blir en grund- och särskola med kapacitet för 600 barn med fokus på hållbarhet och utformas bland annat med solpaneler, sopsug och bilpool. Fastigheten uppförs med målsättningen att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Skolgården inrymmer en liten skog och promenadvägar, bollplan samt gott om lekredskap. Skolbyggnaden får även ett eget kök och gymnastiksal.

– Vi vill att skolan ska utmärka sig i området som en symbolbyggnad som signalerar att kunskap är viktigt. Vi vill att skolan ska bli en mötesplats i nya området Vallastaden under och utanför skoltid. En mötesplats för lärande och gemenskap, en plats för kurs- och föreningsverksamhet och annat, säger Christer Gunnarsson, sakkunnig på utbildningskontoret i Linköpings kommun.

Säljare är Skanska och priset uppgår till cirka 200 miljoner kronor.

– Vi är glada åt att teckna avtal med Vacse som säkerställer en långsiktig förvaltning av skolan med miljö och människa i fokus, säger Marcus Ekelund, affärsutvecklare på Skanska.

Förvärvet är ytterligare ett steg i att utveckla Vacses fastighetsportfölj inom samhällsfastigheter och ligger i linje med företagets strategi att förvärva högkvalitativa fastigheter med stabila hyresgäster och långa hyreskontrakt.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]