[ Annons ]

Justitieminister Morgan Johansson
Publicerat 31 maj, 2021

Utredningen om fria hyror i nyproduktion kommer först på fredag

I direktivet står det att utredningen om fria hyror i nyproduktion ska presenteras senast den 31 maj, men datumet är nu framflyttat till fredag den 4 juni runt lunch. Skälet är att justitieminister Morgan Johansson inte har tid förrän då.

Det fanns i förra veckan misstankar om att regeringen kommer att presentera utredningen om fri hyressättning vid nyproduktion av bostäder sent på fredag eftermiddag den 27 maj. Alla som arbetar med PR vet att fredag eftermiddag är sämsta tidpunkt för att lansera en nyhet som man vill ska få spridning eftersom nyhetsredaktionerna då börjat ta helg. Men är det rapporter och utredningar som helst inte ska uppmärksammas allt för mycket är fredagen en bra dag.

Utredningen om fria hyror är onekligen en het potatis för regeringen och den skulle enligt direktivet senast presenteras idag den 31 maj. Beställare av utredningen är justitieminister Morgan Johansson. På en fråga kring förseningen svarar hans pressekreterare Sofie Rudh: ”Vi tar emot utredningar varje vecka. Ett statsråds kalender är ett pussel och datum i där måste återkommande justeras. Den presenteras inom kort, vi återkommer med detaljer

[ Annons ]

Men enligt utredaren, före detta hovrättsrådet Kazimir Åberg, är datum och tid redan beslutat. 

– Jag har en tid med justitieministern klockan 11:00 på fredag då utredningen ska överlämnas.

Beror förseningen på att det är detaljer ni ändrat på?

– Nej, utredningen är klar sedan en tid tillbaka , det är Justitiedepartementet som bestämmer tid för överlämnandet och vad jag blivit informerad så har han inte tid förrän då, säger Kazimir Åberg.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]