Ilija Batljan, vd och storägare i SBB.
Publicerat 20 maj, 2020

Utredning mot Batljan nedlagd

Ekobrottsmyndigheten lägger ner förundersökningen mot Ilija Batljan. Detta enligt ett pressmeddelande från Samhällsbyggnadsbolaget.

Enligt ett pressmeddelande från Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, har bolagets vd Ilija Batljan avskrivits från utredning om insiderbrott och förundersökningen är nedlagd.

– Jag är lättad, men inte förvånad över åklagarens beslut. Nu gäller det för mig att fortsätta med full kraft som VD för SBB – och tillsammans med vårt starka team fortsätta leverera resultat. Vårt fokus är som alltid att vara en pålitlig och långsiktig samhällsaktör som på ett hållbart sätt levererar aktieägarvärde, god lönsamhet och starka resultat, säger Ilija Batljan i pressmeddelandet.

[ Annons ]

Ilija Batljan har hela tiden via sin försvarare hävdat sin oskuld och har backats upp av SBB:s styrelse. Varken han eller hans försvarare har kunnat förklara vad misstanken egentligen gällt eftersom åklagaren belagt alla inblandade med yppandeförbud.

– Att förundersökningen är nedlagd är ett glädjande besked. Nu lägger vi åter fullt fokus på den ordinarie verksamheten där SBB som Nordens största fastighetsbolag inom social infrastruktur fortsätter skapa långsiktiga och hållbara värden, säger Lennart Schuss, styrelseordförande för SBB.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]