Publicerat 26 januari, 2021

Utdelningsbakslag hotar i Skanska – Di

Byggjätten Skanska ser ut att inte komma med en extrautdelning i år trots stora förväntningar på detta, skriver Dagens industri som fått sina uppgifter från finansmarknaden.

Medan bankerna i sina analyser har räknat in för extrautdelningen (bland annat SEB räknar med 14 kronor per aktie, motsvarande totalt 5,9 miljarder kronor) så är det inte givet att ägarna kommer att ta del av miljardtillskottet. Om Skanska avstår extrautdelningen lär det bli ett rejält bakslag för aktiekursen, enligt analytikerna.

”Rent kortsiktigt kan det bli en besvikelse för marknaden om man väljer att inte dela ut och om man inte är väldigt tydlig med varför man investerar i stället”, säger Johan Edberg, analytiker på Handelsbanken.

Analyshusen förväntar sig extrautdelningen som ett resultat av Skanskas försäljning av ett vägprojekt i USA för 5,4 miljarder kronor. Senaste gången Skanska kom med en extrautdelning var 2011, också då efter en stor försäljning av ett motorvägsprojekt i Chile.

Di har i en egen kommentar sagt att den försiktiga utdelningspolicyn inte behöver vara dålig då Skanska har visat skicklighet i att utveckla och sälja bostadsprojekt, infrastruktur och kommersiella fastigheter. Det lär vinsten för 2020 uppvisa.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]