[ Annons ]

Droppande vattenkranar är en av de energitjuvar som Mimers hyresgäster kan få hjälp med att hitta.
Publicerat 26 januari, 2016

Utbildar hyresgäster i miljösmart boende

Nu kan Mimers hyresgäster bli skolade i grönt leverne av sin hyresvärd, i utbyte mot löftet att leva så miljösmart som möjligt. Det nya avtalet Gröna hem introducerades den 22 januari.

Den 22 januari lanserar bostadsbolaget Mimer ett erbjudande om ett nytt avtal till sina hyresgäster – Gröna Hem. Avtalet innebär att Mimer utbildar hyresgästerna i miljösmart boende och erbjuder ett Gröna Hem-paket med praktiska prylar.

[ Annons ]

Hyresgästerna å sin sida förbinder sig att leva så hållbart och miljösmart som möjligt. Ett efterlängtat avtal som också innehåller erbjudande om Gröna Hem-besök, energirådgivning, gratis anslutning till bilpool med mera. Pilotområde är Skallberget och därefter ska alla boende erbjudas Gröna Hem.

– Vi är mycket glada att kunna lansera vårt Gröna Hem-avtal. Vi vet att många av våra hyresgäster vill leva och bo miljösmart och vi gillar det. En första pilotgrupp erbjuds nu att testa Gröna Hem och efter utvärdering under våren kommer vi lansera avtalet på bred front i alla våra fastigheter, säger Anna Wadsten, sakkunnig i miljöfrågor på Mimer.

Först ut att erbjudas Gröna Hem-avtalet är Mimers hyresgäster på Skallberget. De hyresgäster som tecknar ett Gröna Hem-avtal får starta med en webbaserad utbildning i konsten att leva miljösmart och erbjuds därefter ett hembesök som syftar till att leta energitjuvar så som droppande kranar eller otäta fönster. Därefter får hyresgästen ett Gröna Hem-paket med praktiska prylar som matavfallskorg, miljötratt för insamling av matfett, erbjudande om bussresor, bilpool, energirådgivning, erbjudande om solel med mera.

Hyresgäster som tecknar det gröna avtalet förbinder sig att till exempel spara energi i vardagen, lämna grovavfall och farligt avfall till återbruket, använda miljömärkta städprodukter, resa kollektivt när det är möjligt och källsortera i alla fraktioner i miljöboden.

– Sedan är det bara att sätta igång. Hyresgästernas del av avtalet är att de gör vad de kan för miljön. Genom att många drar sitt strå till stacken kan miljönyttan bli stor. Alla kan göra något för en hållbar framtid, säger Anna Wadsten.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]