[ Annons ]

I samarbete med Studentkåren och bostadssajten Studentboet öronmärker Uppsalahem 20 korttidskontrakt till nyanlända studenter.
Publicerat 11 augusti, 2011

Uppsalahem avsätter 20 korttidskontrakt till nya studenter

I samarbete med Studentkåren och bostadssajten Studentboet öronmärker Uppsalahem 20 korttidskontrakt till nyanlända studenter.

Så här i skolstartstider gör sig bostadsbristen för studenter årligen påmind. I Stockholm har studentkåren startat en egen förmedling av andrahandskontrakt. Nu kommer även ett initiativ från det kommunala bostadsbolaget i studenttäta Uppsala.

[ Annons ]

Lagom till terminsstarten 2011 har Uppsalahem frigjort 20 tidsbegränsade korttidskontrakt för studenter. Bostäderna finns publicerade på webbplatsen studentboet.se och är av olika storlek, spridda runt om i Uppsala. Studentkåren distribuerar kontrakten bland intresserade studenter och en första inflyttning började redan den första augusti.

–      Det är ett litet men konkret bidrag som vi hoppas kan hjälpa några av de nyanlända studenterna i Uppsala, säger Mikael Rådegård, vd Uppsalahem i ett pressmeddelande.

Senare i höst ska Uppsalahem påbörja bygget av 150 studentlägenheter. Enligt Mikael Rådegård finns även planer för ytterligare 500 student- och ungdomsbostäder inom en snar framtid.

För flera av de nu utannonserade korttidsbostäderna väntar en större ombyggnad och exakt hur länge man kommer att kunna bo i lägenheten varierar. Två villkor för att få söka lägenheterna är att man inte tidigare studerat i Uppsala samt att man inte redan bor i staden.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]