Bild: Uppsala kommun
Publicerat 5 september, 2018

Uppsala bygger mobilitetshus

Uppsala kommun uppför ett mobilitetshus i Rosendal, där boende och besökare bland annat ska kunna parkera och få tillgång till bil- och cykelpooler.

Mobilitetshuset har döpts till Brandmästaren och byggs strax intill brandstationen i den nya stadsdelen Rosendal. Det är tänkt att vara en del av det framtida Rosendal, som har som mål att vara en stadsdel utan biltrafik i någon större utsträckning bland bostäderna.

[ Annons ]

– Vi vill göra det lätt att transportera sig. Med parkeringsplatser och bil- och cykelpooler samlade får Rosendalsborna möjligheten att välja vad som passar dem. Utvecklingen går fort och vi bygger inte bara för idag. Vi tänker klimatsmart samtidigt som vi ska möta behov som finns om både 20 och 50 år, säger Erik Pelling, ordförande i mark- och exploateringsutskottet.

Det faktum att allt färre unga tar körkort, samt att klimat- och miljömedvetenheten ökar nämns som andra orsaker till att man i Uppsala investerar i nya transportering- och parkeringslösningar.

– I Brandmästaren kompletterar vi delar av traditionella parkeringshus med funktioner som efterfrågas av många idag, som cykelparkering i bottenvåningen och utrymmen för bilpool och hyrbilar. Men det krävs fortfarande en hel del arbete kring vilka tjänster som behövs i området. Behövs personal som guidar rätt bland olika tjänster? En cykelhandlare eller cykelverkstad? Det ska vi ta reda på, säger Nina Gustafsson Hassaine, projektutvecklare på Uppsala Parkerings AB.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]