Ett nytt hus för kontor och handel ska byggas i korsningen S:t Persgatan och Kungsgatan. Illustration: Tyréns AB
Publicerat 26 januari, 2018

Uppsala bygger för fler jobb i city

Uppsala kommun fortsätter att hålla hög takt. Nu planeras det för ytterligare 8000 kvadratmeter handel och kontor mitt i city.

Uppsala kommunen har som mål att skapa 2000 nya arbetsplatser per år. För det behövs det byggas. Därför har man precis lagt förslag om ett nytt hus med centrumverksamhet i korsningen S:t Persgatan–Kungsgatan. Man ger också möjlighet för att bygga ut med ett extra våningsplan på det närliggande kontorshuset i korsningen Väderkvarnsgatan–S:t Olofsgatan.

[ Annons ]

– Det går bra för Uppsalas företag och allt fler väljer att etablera sig i vår kommun. Vi måste se till att vårt näringsliv har rätt möjligheter att växa. Med de här satsningarna ser vi till att skapa plats för fler jobb och dessutom en ännu mer levande innerstad, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

När man ändå är i farten rivs en del av Sparbankshuset längs Kungsgatan och parkeringen bebyggs. Däremot skyddas Tiunda tingshus, som ligger mellan Sparbankshuset och järnvägen, eftersom det har ett högt kulturvärde. Parkering ska istället lösas i källargaraget samtidigt som fastighetsägaren ordnar bland annat bilpool och cykelpool för att underlätta för hyresgästerna.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]