Mellan den 10-14 april ska tolv ungdomar arbeta med att lösa lokala hållbarhetsutmaningar.
Publicerat 5 april, 2023

Ungdomar löser hållbarhetsutmaningar

Den ideella föreningen The Good Talents och fastighetsbolaget Revelop ska hålla i ett påsklovsprogram för tolv ungdomar i Fittja, som kommer att få arbeta med lokal hållbarhet.

The Good Talents har som mål att lyfta och stärka unga talanger vars kapacitet och resurser ännu inte har synliggjorts. Verksamheten är tänkt att bygga broar mellan ungdomar och näringsliv, offentlig sektor och civilsamhället. På sikt vill föreningen bidra till en ökad mångfald i svenska organisationer och företag. Under påsklovsveckan genomför man därför ett hållbarhetsprojekt i Stockholmsförorten Fittja.

– Man kan undra vad ett fastighetsbolag och en ideell organisation har gemensamt, men faktum är att vi möts av samma lokala utmaningar i form av till exempel otrygga områden och nedskräpning. Vi vill båda arbeta med att stärka lokalområdet genom att låta unga få möjlighet att ta fram egna lösningar och känna att även de har makten att förändra, kommenterar Najat Abbas, verksamhetschef på The Good Talents.

[ Annons ]

Programmet ses både som en utbildning och ett jobb, då deltagarna skapar sitt eget arbete genom att utveckla en projekt- eller företagsidé som löser lokala hållbarhetsutmaningar.

The Good Talents vill med dessa metoder skapa en kreativ mötesplats där ungdomarna utvecklar sina ledaregenskaper och får med sig värdefulla verktyg inför framtida arbetsliv.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]