Rick Reekens tävlar för Nederländerna i Euroskills. Foto: Euroskills2016
Publicerat 1 december, 2016

Unga yrkesarbetare samlas i Göteborg

Bristen på yrkesarbetare är stor, även inom byggbranschen. I dagarna håll Euroskills i Göteborg med syftet att öka intresset och status för yrkesutbildningar.

Under Euroskills2016 fylls Svenska Mässan i Göteborg av 500 unga yrkesproffs. Allt från byggarbetare, snickare och rörmokare till kock och webbdesigner som gör upp om EM-titeln i respektive yrke. Det är även en möjlighet för alla inblandade parter att arbeta tillsammans med frågor om ungdomars utbildning, jobb och marknadens framtida behov.  En av sponsorerna till mässan är Peab som driver sin egen gymnasieskola med fokus på hantverksyrken.

[ Annons ]

– Att satsa på yrkesarbetare är en del av vårt samhällsansvar. Vi är det enda branschföretaget som har en egen gymnasieskola som helt prioriterar hantverksyrket, säger Maria Hernroth, VD Peabskolan, med anledning av Peabs engagemang i pågående yrkes-EM i Göteborg.

Det svenska yrkeslandslaget består av 31 personer, varav nio representerar byggbranschen. Syftet är att höja statusen på och intresset för yrkesutbildningar. Under mässan har besökarna även möjlighet att själva prova på olika yrken samt besöka seminarier, workshops och utställningen.  

– Euroskills går helt i linje med vårt engagemang för ungdomar, deras utbildning och framtid. Vi vill vara med och inspirera och peppa fler att välja yrkesutbildningar. Några tidigare elever som nu är anställda i Peab är med för att inspirera nästa generation. Det är viktigt med förebilder, både för ungdomarna och för vår bransch, säger Maria Hernroth, VD Peabskolan.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]