[ Annons ]

Publicerat 20 april, 2021

Unga vill umgås IRL

Fler än hälften av Stockholms unga har ett uppdämt behov av nya fysiska mötesplatser post covid. Det visar en undersökning av Ungdomsbarometern på uppdrag av AMF Fastigheter.

– När nästan allt går att göra digitalt blir det fysiska mötet det unika och eftertraktade. Vi har sett en enorm digital utveckling under året, samtidigt ökar människors vilja att vara nära och lära av varandra. 

Så kommenterade Anna König Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholms stad, den undersökning  AMF Fastigheter gjorde för att pejla intresset för det digitala kulturcentret Space som ska öppna i slutet av 2021 på Sergels torg. Ungdomsbarometerns undersökning visar att ”umgås IRL med vänner”, ”vara i innerstaden” och ”gå på konserter” var något som fler än hälften av de tillfrågade kommer göra mer av när coronapandemin är över.

[ Annons ]

– Unga stockholmares intresse för att skapa musik, gaming, konserter och videoproduktion reflekteras inte fullt i stadsmiljön och det finns ett behov av att skapa mötesplatser för den nya generationen, säger Mats Hederos, vd på AMF Fastigheter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]