Foto: Henrik Kindgren.
Publicerat 30 januari, 2017

Unga konstnärer ställer ut i Gallerian

Unga tecknare mellan 16-18 år får i år möjlighet att ställa ut på Vårsalongen Unga tecknar i Gallerian i Stockholm. Utställningen pågår till den 5 februari och är ett samarbete mellan Gallerian och Liljevalchs.

Liljevalchs har tidigare satt upp ”Ung vårsalong” i egen regi men i år var det länge osäkert om det skulle bli någon vårsalong alls för de yngre. Anledningen var lokalskiftet för stora Vårsalongen vilket ledde till svårigheter i planeringen.

[ Annons ]

I samband med att Gallerian öppnade sina lokaler till Vårsalongen öppnades även möjligheten till en helt ny utställning för unga upp. För första gången arrangeras nu utställningen ”Vårsalongen Unga tecknar” i samarbete med Liljevalchs.

–  Vi är stolta över det här samarbetet med Liljevalchs där vi möjliggör för unga att de får visa upp sin konst för Gallerians många besökare. Vi vill att Gallerian ska vara en mix av upplevelser och där utgör konst och kultur en viktig del, säger Åsa Bergendorf, marknadsansvarig för Gallerian.

Tävlingen är en jurybedömd utställning där personer födda år 1999, 2000 och 2001 har kunnat ansöka med tecknade konstverk i blyerts. Inlämningen av verken till juryn skedde genom en workshop i Gallerian där unga kunde komma och teckna sina bidrag direkt på plats och få tips och guidning av pedagoger från Liljevalchs samt konstnären och jurydeltagaren Andreas Englund.

–  Gallerian är verkligen helt rätt plats vara på för Vårsalongen Unga tecknar, och vi är så glada att denna möjlighet kom upp för att kunna lyfta våra unga talanger och visa upp de fantastiska verken som har kommit in, säger Mårten Castenfors, chef på Liljevalchs.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]