Johan Dozzi har rekryterats som vd för Tyréns. Foto: Tyréns.
Publicerat 14 juni, 2017

Tyréns norpar vd från Sweco

Tyréns har rekryterat Johan Dozzi som kommer ta över som vd på bolaget efter Ulrika Francke som slutar efter 10 år.

Johan Dozzi har drygt 20 års erfarenhet av ledande positioner inom samhällsbyggnad och är sedan 2008 vd på Sweco Civil AB.

[ Annons ]

– Jag är glad och stolt över att presentera Johan Dozzi som ny vd. Han är en mycket god ledare som visat hur man skapar tillväxt och goda resultat i en innovationsdriven konsultverksamhet. Hans breda erfarenhet inom samhällsbyggnad och djupa engagemang i såväl kund- som medarbetarfrågor gör honom till rätt person att leda Tyréns fortsatta utveckling, säger Håkan Larsson, styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Johan Dozzi är utbildad civilingenjör vid KTH och har arbetat inom Sweco-koncernen sedan 1994. Parallellt med chefsroller i såväl den svenska som internationella verksamheten, har han varit uppdragsledare och ombud i stora infrastrukturprojekt som Norra länken, Citybanan och tunnelbaneutbyggnaden.

Johan Dozzi är också ledamot av Svenska Teknik- och Designföretagens styrelse och vice ordförande i styrelsen för det Strategiska innovationsprogrammet InfraSweden2030.

– Det ska bli fantastiskt spännande att leda ett av branschens mest kunskapsintensiva företag mot nya framgångar. Tyréns är ett mycket välrenommerat bolag som jag ser fram emot att lära känna och vidareutveckla tillsammans med medarbetare, kunder och styrelse, säger Johan Dozzi.

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]