[ Annons ]

Ulrika Francke, vd för Tyréns.
Publicerat 22 oktober, 2015

Tyréns breddar verksamheten i två regioner genom förvärv

Samhällsbyggnadsföretaget Tyréns förvärvar delar av Consultec Arkitekter och Konstruktörer AB med 23 medarbetare i Skellefteå, Umeå och Eskilstuna. Förvärvet omfattar verksamheterna management, kalkyl, arkitektur och konstruktion. Därmed breddar Tyréns verksamheten i Norrland och Mälardalen.

Ulrika Francke, vd för Tyréns.
Ulrika Francke, vd för Tyréns.

[ Annons ]

Genom förvärvet av det nya bolaget får Tyréns en bredare verksamhet  i två regioner.

? Förvärvet av innebär en mycket positiv förstärkning av Tyréns erbjudande. Det passar väl in i vår strategiska plan om att växa med kvalitet och att bredda vår kapacitet i Norrland och Mälardalen. Det är dessutom ett företag som har samma driv i frågor om teknisk utveckling och forskning som vi, säger Ulrika Francke, vd för Tyréns.

Consultec Arkitekter och Konstruktörer AB bedriver verksamhet inom arkitektur, stadsplanering, byggnadsprojektering, byggledning och installationskalkyl. Företaget har spetskompetens inom området modern träteknik och ett utvecklat samarbete med forskningsinstitutioner samt träindustriföretag både i Sverige och internationellt. Några av bolagets största uppdragsgivare är Skellefteå kommun, Fastec, Peab, Skanska, Contractor och Balticgruppen.

Consultec Arkitekter & Konstruktörer AB och Elecosoft Consultec AB ingår idag i Consultec Group AB. Gruppen ägs av det engelska bolaget Elecosoft PLC.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]