Bakom ansökan om trygghetsboende står Stena fastigheter och företagets hus vid Smyckegatan 2–92 och Björkhöjdsgatan 1–45. Husen är byggda i slutet av 60-talet och genomgick renovering i början av 90-talet. Samtliga uppgångar har tillgång till hiss. De trygghetspaket som installeras i varje lägenhet ska innehålla elektroniskt tittöga, spisvakt och hjälpmedel i badrum, exempelvis stödhandtag/handledare. Fastigheternas entréer och gemensamma ytor ska även uppdateras så att de uppfyller tillgänglighetskraven i reglementet beträffande trygghetsboende. Den årliga subventionen är i år 11 072 kronor per lägenhet. Stena fastigheters subvention för trygghetsboendet räknas från och med 1 april. För att få subventionen ska det även finnas personal, en trygghetsvärd, för aktiviteter och trygghet. Arbetet inriktas på hyresgästernas intressen, exempelvis föreläsningar, motionsaktiviteter, fika och kortspel. Fastighetsägaren kommer att tillsätta trygghetsvärden. Boendeformen, trygghetslägenheter, finns i dagsläget i nio av tio stadsdelar. Stadens uppföljningar visar att en flytt till en trygghetslägenhet generellt ökar livskvalitén och minskar isoleringen.
Publicerat 21 april, 2020

Tynnered kan få 100 nya trygghetsboenden

Göteborgs stad planerar att omvandla 100 lägenheter i Tynnered till trygghetsboenden. Detta sedan Fastighetsnämnden beslutade att bevilja kommunala subventioner till ansökningen.

Bakom ansökan om trygghetsboende står Stena fastigheter och företagets hus vid Smyckegatan 2–92 och Björkhöjdsgatan 1–45. Husen är byggda i slutet av 60-talet och genomgick renovering i början av 90-talet. Samtliga uppgångar har tillgång till hiss.

De trygghetspaket som installeras i varje lägenhet ska innehålla elektroniskt tittöga, spisvakt och hjälpmedel i badrum, exempelvis stödhandtag/handledare.

[ Annons ]

Fastigheternas entréer och gemensamma ytor ska även uppdateras så att de uppfyller tillgänglighetskraven i reglementet beträffande trygghetsboende.

Den årliga subventionen är i år 11 072 kronor per lägenhet. Stena fastigheters subvention för trygghetsboendet räknas från och med 1 april.

För att få subventionen ska det även finnas personal, en trygghetsvärd, för aktiviteter och trygghet. Arbetet inriktas på hyresgästernas intressen, exempelvis föreläsningar, motionsaktiviteter, fika och kortspel. Fastighetsägaren kommer att tillsätta trygghetsvärden.

Boendeformen, trygghetslägenheter, finns i dagsläget i nio av tio stadsdelar. Stadens uppföljningar visar att en flytt till en trygghetslägenhet generellt ökar livskvalitén och minskar isoleringen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]